ГНП помпата осигурява съответното налягане, което е необходимо за равномерното впръскване на горивото в цилиндрите на двигателя.

Ако мощността на двигателя е намалена, най-вероятно има проблем в горивната помпа. Много често се случва поради липса на мощност автомобилът просто да спре на едно място и след няколко минути отново да го запалите и тръгне. В началото тези спирания са по-редки, но с времето стават по-чести, именно защото няма мощност.

У нас на пазара са разпространени най-много горивните помни на BOSH. Ремонтът на ГНП включва диагностика на помпата с правилната техника и проверяване на стойностите, които се показват за вътрешно и късо съединение в електронния блог.

След това се поставя на стенд, където се проверява с различни положения какво е налягането и подаването на гориво. Следи се също за температурата и оборотите.  Ако се налага ремонт на електронния блог, това е напълно възможно, но само ако се поставят правилните части.

Не се опитвайте сами да оправите помпата или пък да отидете при специалисти без лиценз, тъй като това може да излезе скъпо.

Цената за ремонт на ГНП

Колкото до цената за ремонт на ГНП, това зависи от различната марка или модел на автомобила. Понякога оригиналната помпа може да бъде поправена, а в други случаи се налага замяна с нова. За конкретна оферта се обърнете към избрания от вас сервиз или пък към нас и нашите специалисти ще изготвят оферта.

Sofia Diesel Center са специализирани в ремонтите на горивни помпи и на всички останали елементи от горивната система.  

Можете да се обърнете към специалистите по всяко време и да поискате помощ и съвет. Частите, които поставят на всяка един автомобил са директно от завод и с гаранция.